Buhasder kız öğrencilere eğitim bursu veriyor - Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği

Buhasder kız öğrencilere eğitim bursu veriyor

BUHASDER KIZ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM BURSU VERİYOR

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ( BUHASDER )  eğitimini sürdürmek için ekonomik katkıya ihtiyacı olan kız öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olmaları, ekonomik ve sosyal bağımsızlığını kazanarak toplumsal yaşama eşit ve özgür katılımını teşvik etmek için eğitim bursu verme çalışması sürdürmektedir.
Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ( BUHASDER )eğitime  ulaşma imkanları kısıtlı olan kız öğrencilerin eğitimine büyük önem vermektedir.

Ülkemizde yetişkin okur – yazarlık oranı erkeklerde % 96 kadınlarda % 82 dolayındadır. Kadınların çalışma yaşamını katılımı % 24 lerde seyretmektedir. Bu veriler kadınların eğitim ve çalışma  yaşamına katılımının erkeklere oranla çok daha kısıtlı olduğunu  göstermektedir.
Zor koşullarda eğitim yaşamını sürdürmek zorunda olan kız öğrencilerimize sizlerin destek ve katkıları ile  küçük de olsa katkı yaparak,  daha iyi eğitim imkanına kavuşarak meslek sahibi olmalarına öncülük  etmek   bizleri sevindirecektir.
Zor koşullara rağmen  eğitim  için çırpınan birkaç  kızımızın elinden tutarak eğitim yolculuğunda  onlarla birlikte olmak istiyoruz. Bu  yolculukta  sizlerin destek ve katkılarınızı bekliyoruz.