İzmir İlinde Hepatit B, C ve alerji görülme sıklığı çalışması - Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği

İzmir İlinde Hepatit B, C ve alerji görülme sıklığı çalışması

Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliği'nin  izni ve katkıları ile BUHASDER Başkanı,  Doç. Dr. Şükran KÖSE sorumluluğunda yürütülen “İzmir İlinde Hepatit B, C ve Alerji Görülme Sıklığı” adlı epidemiyolojik alan çalışması başarı ile sürüyor. Bu çalışma ile bir ilk gerçekleştiriliyor. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği ekibi ve BUHASDER gönüllülerinden oluşan sağlık ekibimiz İzmir ve ilçelerinde çalışmalarını sürdürmektedir.  İzmir ilinde bütün ilçeler, kasabalar ve köylere gidilerek  araştırma örnekleminde yer  alan kişilerle yüz yüze görüşülüp,  kan numuneleri alınmaktadır.. Toplam 3500 kişiye ulaşılması planlanan çalışma sonucunda İzmir deki Hepatit B, Hepatit C ve alerji sıklığı hakkında bilimsel veriler elde edilecektir. Aralık 2009 'da başlayan araştırmanın 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanmıştır.  Bu kapsamda  şimdiye kadar Ödemiş, Tire, Bayındır, Çeşme, Kiraz, Torbalı, Bergema, Kınık, Dikili, Seferihisar ve Foça ilçeleri  köy köy, kasaba kasaba dolaşılmıştır.   Ekiplerimiz başta İzmir merkez olmak üzere  İzmir'in tüm ilçelerinden araştırma materyelleri toplamaya gece gündüz devam etmektedirler. BUHASDER olarak bu çalışmaya katılan , emek ve katkı sunan tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.