Kadınlara AIDS'i Anlattı. - Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği

Kadınlara AIDS'i Anlattı.

1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde TÜLOV'da kursiyer kadınlara AIDS hakkında bilgilendirme yapıldı.
Konak Belediyesi, Kordon Soropumist Kulübü, BUHASDER ve TULOV işbirliğinde l Aralık Dünya AiDS Günü'nde kursiyerlere bilgilendirme eğitimi yapıldı. BUHASDER (Bulaşıcı Hastalıklar Önleme Derneği) Başkanı Doç. Dr. Şükran Köse tarafından verilen eğitime kadınların ilgisi büyük oldu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇÖKER
AIDS'in HIV tipi virüsten kaynaklandığını insandan insana gecen bulasın hu hastalık olduğunu belirkten Köse, " HIV, insanın kan dolaşımına girince o insan taşıyıcı olur. HIV, insan bağışıklık sistemine zarar veren bir virüstür. Taşıyıcılar 5-10 yıl içerisinde AİDS hastası olurlar.Eğer tedavi olmazlarsa bağışıklık sistemi zarar gördüğü için vücut enfeksiyonlarla savaşamaz ağır hastalık ve ölüm riskine girerler " dedi. HIV'in kan yoluyla, korunmasız cinsel ilişkiyle ve HIV pozitif anneden bebeğe bulaştığına dikkat çeken Köse,Kan testi ( eliza testi ) ile HIV 'in kişide bulunup bulunmadığının anlaşıldığını belirti.
Kan testinde vücudun HIV ile savaşırken ürettiği antikorlar ölçülür. Bu antikorlarçoğunlukla hastalık bulaştıktan 3 ay sonra ölçülebilmektedir. Bu nedenle bu süreçte sonuç negatif çıksa bile virüs sıze bulaşmış, siz de başkalarına bulastırıyor olabilirsiniz" dedi.